Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

η φωτια της ψυχης μ αγγιζει ξανα

κατεβηκα στην πλατεια, γυρισα με το βραδυνο μου. δεν θα το φαγω ολο τωρα για να εχω κατι να με περιμενει υπομονετικα ως το πρωι που θα ξυπνησω.
μια βολτα μου φανηκε πιο ευκολη απο την μαγειρικη αυτη την στιγμη.
κρατουσα το μικρο μου πακετακι, που μου κοστισε 2 ευρω και 30 λεπτα, οταν ανηφοριζα και οι μονοι που συναντησα ηταν δυο εγγλεζοι τουριστες (απεγνωσμενοι για οδηγιες) δυο γατες, δυο παλικαρια που μου ζητησαν λιγα ψιλα και 2 κατσαριδες.
εγω ανεβαινα μονη μου, μια και μοναχη.

ειναι πολη καλη προπονηση για το πως θα ειναι η ζωη μετα την τελευταια μερα το να μενεις στην Αθηνα αυτην την εποχη.

το πρωι γυριζα στο σπιτι απο την Σκουφα και γουσταρα καθε βημα μου. το πιο ωραιο της υποθεσης μου φανηκε το οτι μπορουσα να ακουω καθε βημα μου οταν τα τζιτζικια σταματουσαν.

μια κατσαριδα μπορει να τραφει για μηνες απο μια και μοναδικη δαχτυλια απο λαδωμενα χερια. το πακετακι με το βραδυνο μου δηλαδη μπορει να θρεψει ολες τις κατσαριδες της Αθηνας.

χτες λαβαμε ενα γραμμα κατω απο την πορτα απο την κυρια Τ. απο το πανω διαμερισμα που μας παρακαλουσε να μαζεψουμε τα μπουκαλια της μπυρας απο το μπαλκονι καθως (λεει) μαζευουν κατσαριδες.

χμ. με βρισκει σκεπτικη. τα μαζεψα ομως, ειμαι σιγουρη οτι αυτο την ευχαριστησε και οτι τωρα νοιωθει πιο ασφαλης, γνωριζοντας πως οι κατσαριδες θα σταματησουν να μπεκροπινουν στο μπαλκονι μας και θα τριγυριζουν σαν τις αλητισσες στο δρομο ψαχνοντας απεγνωσμενες κατι να φαν και ετσι οι κακομουτσουνες γατες θα εχουν την ευκαιρια τους να τις κανουν μια χαψια.

μου αρεσει που ειμαστε λιγοι την αθηνα, σημαντικα λιγοτεροι απο τις κατσαριδες, μα θα ηταν τοσο μεγαλο ψεμα αν πω πως σημερα το βραδυ δεν μου λειπεις εσυ.

1 σχόλιο:

  1. sorry,για την καθυστεριση αλλα η κυρια του ανω οροφου ,μιας και οι κατσαριδες φυγανε ,μιλαει για πρωτοφανη εμφανιση μυγακιων. ενοχλητικων και επιβλαβων για την ανθρωπινη υπαρξη.για το συμβαν συμφωνησε κι αλλη γνωστη κυρια της πολυκατοικιας σας. προσφατο αλκοτεστ στα μυγακια απεδειξε και την ενοχη σας.παρακαλω οπως αποσυρετε τα μπουκαλια μπυρας απο το μπαλκονι σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή